Fotowedstrijd ‘Landschap eiland IJsselmonde’

In 2015 organiseerde de Natuurvereniging een succesvolle fotowedstrijd. Er was een grote belangstelling. Na een oproep in de krant, Nieuwsbrief en het Blad ontvingen we maar liefst 190 foto’s. Velen kwamen kijken naar de tentoonstelling in het NME centrum. Alles bij elkaar een goede reden leek ons om opnieuw een fotowedstrijd te organiseren. 

Deze keer kozen we voor het onderwerp ‘het landschap van het eiland IJsselmonde’.
Iedereen die wel eens fotografeert maakt ook wel eens foto’s van het landschap. Het is dan ook heel leuk om aan anderen een mooie plek te laten zien, een detail in het landschap waar een ander aan voorbij zou lopen of een kijkje bij bepaalde weersomstandigheden.

Landschapsfotografie is heel populair. En het eiland kent heel veel mooie plekken om op de foto te zetten. We hebben daarom het aantal inzendingen per persoon gelimiteerd tot 3 foto’s.
Om mee te doen moeten de foto’s worden geüpload naar https://www.flickr.com/groups/fotowedstrijd_nvij/
De natuurvereniging stelt als voorwaarde dat we deze foto’s ook in onze publicaties mogen gebruiken.

Iedereen kan op Flickr naar de inzonden foto’s kijken.  De mooiste foto’s zullen worden tentoongesteld in de bibliotheek van Carnisse landen. Maar welke foto zijn de mooiste?
Smaken verschillen. Daarom mag iedereen zijn keuze bekend maken op 
https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/fotowedstrijd/ vanaf 15 september.

De dertig foto’s met die het mooist gevonden worden, zullen worden afgedrukt en van half oktober tot half november tentoongesteld in de bibliotheek van Carnisselanden. Op 14 november zal aldaar de  winnaar bekend gemaakt worden. Dit gebeurt tijdens een lezing over ’natuurgebieden op het eiland Ijsselmonde’. Uit de vijf best beoordeelde foto’s kunnen de belangstellenden die bij de lezing aanwezig zijn de winnende foto kiezen. De winnaar zal een prijs van €100 ontvangen en zijn foto wordt op canvas  afgedrukt en naderhand toegezonden.