Het Natuur Milieu Educatief Centrum

“De Groene Draak” is open op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor activiteiten op onze agenda.
Het bezoekerscentrum is prachtig gelegen in het Reyerpark.
Het adres is Kastanjelaan 27, 2982CM te Ridderkerk

Wandeltochten vanaf het NME Centrum De Groene Draak:

nme2nmemensen

nme1 nme

Vlindertuin

vlindertuin

vlindertuin

Naast het NME Centrum is in 2003 een vlindertuin aangelegd.

In 2004 zijn er honderden planten bijgeplant en kon de tuin uitgroeien tot een echte vlindertrekker.
Een lijst van planten in de tuin en informatie over hoe een tuin aantrekkelijk maakt voor vlinders, vindt u op onze website.Klik hier voor informatie over de vlindertuin.


Het park is ook een bezoek waard!

bomen05
In 1978 is het 40 hectare grote Reijerpark aangelegd, waarbij maar liefst 287 verschillende soorten bomen zijn aangeplant.

Nu kan iedereen genieten van de Chinese moerbeiboom waarvan de bladeren aan zijderupsen worden gevoerd. En wat te denken van de schijnbeuk uit Chili, die daar groeit in Vuurland op het zuidelijk halfrond. Hier toont ze ’s zomers haar bladeren terwijl ze dan in het winterse Chili er kaal bij staan!
zwaan
Verder staan er onder andere een doodsbeenderenboom, Chinese zakdoekjesboom en een amberboom waarvan de bladeren bij kneuzing een heerlijk aromatische geur geven. Verschillende boomsoorten hebben purper gekleurd blad, waaronder enkele esdoorns, prunussen en een treurbeuk.

Daarnaast zijn er onder andere 20 verschillende populieren, 17 soorten robinia’s, 23 verschillende eiken en 27 esdoornrassen aangeplant.
zelkova-serrataDe bomen worden waardevoller doordat ze met het verstrijken van de jaren steeds meer hun eigen karakter tonen. Samen met de overige begroeiingen, grasvelden en waterpartijen maken zij het park compleet.

Het fraaie Reijerpark is een park met toekomst! Wij zijn er dan ook trots op dat het NME-centrum juist daar is gesitueerd. Het is een prima uitgangspunt voor een natuurwandeling!

Beschreven bomenwandeling

Er zijn in het NME Centrum diverse bomenwandelingen verkrijgbaar.
Ook staat een route beschreven op deze website.
Klik hier voor bomenroute in het Reyerpark.

Graag zien wij u in ons NME-centrum voor een kennismaking.