Cursussen

Workshops / Minicursussen/Paddenstoelencursus

Dit jaar hebben we ook weer een aantal minicursussen van 1 lesavond en 1 excursie.

Op vrijdagavond 6 september wordt een minicursus nachtvlinders gegeven met een aansluitende een nachtvlinderinventarisatie.De curus wordt gegeven door Jurriën van Deijk van de Vlinderstichting. De cursusavond is in het Struweel te Rijsoord.

Op woensdagavond 25 september wordt een minicursus vogeltrek gegeven met een aansluitende excursie op zaterdag 5 oktober. De cursusavond is van 20-22 uur. Zaal Irenekerk, Electropark 17, 2983 GV Ridderkerk

Op donderdagavond 24 oktober wordt een minicursus zaden en vruchten gegeven met een aansluitende excursie op zaterdag 26 oktober. De cursus wordt gegeven door Aart van Dragt. De cursusavond is van 20-22 uur. Zodra de locatie bekend is zal daar hier melding van worden gemaakt.

De kosten voor de minicursussen bedragen 8 euro pp voor leden en 10 euro voor niet-leden. De excursies zijn in de ochtend naar een gebied op het eiland IJsselmonde.

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden bij Christa Groshart 0180-428262 of secretariaat@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.

Uitgebreide paddenstoelencursus
In het najaar van 2019 wordt door de paddenstoelenwerkgroep een paddenstoelencursus georganiseerd. Er zijn 4 theorielessen op donderdagavond 5 september, 12 september , 3 oktober en 10 oktober.
De 4 excursies zijn op zaterdag 7 september, 14 september, 5 oktober en 12 oktober. Locatie zaal Irenekerk, Electropark 17, 2983 GV Ridderkerk.
De cursus wordt gegeven door Kees Pinster,  Paddenstoelen coördinator bij de KNNV. De cursus kost €40,- voor leden en €55,- voor niet- leden. U kunt zich voor de cursus aanmelden bij Christa Groshart 0180-428262 of secretariaat@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.