Develwandeling met Aart van Dragt.

Start om 10.30 uur bij ’t Weetpunt Arboretum Munnikepark,
Develpad 169; 3335 AR Zwijndrecht, Een lente wandeling door natuurgebieden  tussen twee kerkjes die aan de Devel staan. De wandeling is een kleine 7 km lang. Aanmelden bij adragt@chello.nl.

We starten bij het  Munnikenpark  te Zwijndrecht. Daar is de prachtige tuin van het Arboretum met bezoekerscentrum Het Weetpunt. Daar bewonderden we de eerste bloeiende bomen en fraaie collectie vaste planten en bolgewassen.

Er staan ± 200 verschillende soorten bomen in het arboretum, o.a. groepen eiken, beuken, kastanjes, robinia’s (acacia’s), berken, linden, sier-fruitbomen. Behalve de genoemde loofbomen staan er ook enkele soorten naaldbomen. Natuurlijk is er ook een rijk assortiment aan struiken, een jarigen, (verwilderings-) bollen en vaste planten. Een speciale vermelding  verdient de kruidentuin en het in 1995 aangelegde rosarium.  Langs het Natuur educatieve leerpad langs de Devel is een insectenmuur en -flat, bloemenweide, paddenpoelen, wilgenmand en een uitkijkpost voor vogels te zien.

Hierna volgen we de Devel en komen via een recreatiebos bij het oude kerkje van Kijfhoek. Vandaar is het nog een klein stukje voor we weer bij het startpunt zijn.

Meer over Munnikepark, zie: https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/munnikepark/

Meer over de Devel, zie: https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/devel/