Ridderkerk: Bodemdiertjes zoeken

Jeugdactiviteit 16 september: Om 13.45 (1e gr) en 15.00 uur (gr 2) gaan we kriebeldiertjes zoeken in het Oosterpark.

Het leven in de bodem is erg belangrijk. Zonder bodemdieren geen gezonde bodem! Ze zorgen voor de afbraak van plantenresten, mest en dode bodemorganismen en maken daar plantenvoeding van. Door het graven gangetjes zorgen ze voor een betere bodemstructuur.

Hoe gaat het eigenlijk met die kleine maar onmisbare dieren in onze dorpen en steden? Meestal lopen we letterlijk aan ze voorbij, maar tijdens de Bodemdierendagen krijgen onze onbekende buren de aandacht die ze verdienen.
Honderden mensen, verspreid over het hele land, gingen de afgelopen drie jaar voor de Bodemdierendagen op zoek naar bodemdieren in eigen tuin. Vaak gingen hele families aan de slag, en zo zijn er samen ruim 18.000 ‘bodemschatjes’ gescoord.
De top 3 van Nederlandse bodemdieren was tot dit jaar: pissebedden op 1, gevolgd door de spinachtigen en de regenwormen. Door de bijzonder warme, droge nazomer van 2016 zag je wel duidelijke verschillen met de eerste editie: de mieren haalden toen bijvoorbeeld de slakken in en nestelden zich op de 4e plek. Maar in 2017 gaat de top 3 op z’n kop en grijpen de spinachtigen de macht, op de voet gevolgd door de regenwormen.

Er kunnen per groep maximaal 10 kinderen meedoen.

Aanmelden bij Tel: 0180- 419028 of via het contactformulier hieronder.

    (verplicht)

    [recaptcha]