Jeugd: Braakballen pluizen in Barendrecht

Deze activiteit is volgeboekt!

Dinsdag 26 februari: Jeugd: Braakballen pluizen in Bibliotheek Carnisselande te Barendrecht 26 februari van 13.00 uur tot 14.00 uur (groep 1) en van 14:15 uur tot 15:15 uur (groep 2). Gratis. Maximaal 10 kinderen per groep.

Braakballen, jakkes!
Hoe raken vogels de onverteerbare delen van hun prooi kwijt? Nooit via de achterkant, via poepen. Ooit een vogelpoep gezien met b.v. dekschildjes van kevers erin of een mollenvachtje? Nee. In hun maag vormen zich knoedels, ballen van haren, tandjes, kaakjes, veren, nagels, botjes. Die ballen verlaten de vogel aan de voorkant. Als de vogels ergens rusten, bijvoorbeeld op een tak of bij de nestkast, om zich te poetsen en andere lichamelijke orde op zaken stellen, dan hoort daarbij dat ze de onverteerbare prooiresten uitbraken. Onder de rustplek vind je, als je geluk hebt, pluizige balletjes die duidelijk aan de buitenkant haren en veren bevatten. Bij nadere beschouwing en met wat gepluk vind je er schedeltjes en al die andere onverteerbare zaken in terug. En dat is niet zomaar merkwaardig maar ook belangrijk! De kans is vrij groot dat de prooi waar die resten toe behoren, in de (wijde) omgeving van de rustplek is gevangen en verorberd. En je kan aan tandjes en kaakjes en schedeltjes zien om welke prooidieren het gaat. Je komt op die manier te weten wat er leeft (leefde) in het gebied.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de jeugdwerkgroep.
Voor meer informatie klik hier.

Aanmelden en afmelden.
Indien u zich aanmeldt voor een activiteit, wordt u verzocht zich tijdig af te melden indien u als nog niet kan. Aan deze activiteit kunnen een beperkt aantal deelnemers mee doen kan, ontneemt u bovendien anderen de kans mee te doen terwijl er bij dergelijke activiteiten vaak een wachtlijst is.