Vleermuizenexcursie 27 augustus

gewone dwergvleermuis

Deze excursie is reeds vol!

In het laatste weekend van augustus staan de vleermuizen in de schijnwerpers. Gelukkig niet letterlijk, want daar houden ze niet van. Maar wel figuurlijk tijdens de Nacht van de Vleermuis. In heel Europa worden excursies georganiseerd om de mysterieuze wereld van de vleermuizen te ontdekken. De Natuurvereniging IJsselmonde doet hier ook aan mee en nodigt u uit voor de vleermuisexcursie op vrijdag 27 augustus.

We maken een wandeling door het Oosterpark in Ridderkerk en kijken waar de vleermuizen rondvliegen. Tijdens de excursie zult u de vleermuizen niet alleen zien, maar ook horen. Op deze manier krijgt u van dichtbij een kijkje in het leven van deze geheimzinnige nachtdieren.

Waar zitten ze overdag? Hoe vinden ze hun voedsel? En wat eten ze eigenlijk? We laten u zien dat in Ridderkerk verschillende soorten vleermuizen voorkomen met elk zijn eigen gebruiken en leefwijze.

Naast vleermuizen komen we misschien ook wel een rondscharrelende Egel tegen, zien we nachtvlinders op bloemen zitten en horen we sprinkhanen tsjirpen. Het wordt een leuke en spannende belevenis in het donker voor jong en oud!

We verzamelen op het parkeerterrein bij de kinderboerderij en de Pannekoe. Aanvang van de excursie is om 20.30 uur en duurt tot ca. 22.30 u.

Aanmelden is verplicht. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 20 personen (tenzij de corona-regels dat niet toelaten).