Rolstoelwandeling door de Zuidpolder te Barendrecht

Het pad in de Zuidpolder
Het pad in de Zuidpolder

Zondag 21 augustus organiseert Natuurvereniging IJsselmonde een wandelingexcursie speciaal voor mensen in een rolstoel. De Zuidpolder is goed toegankelijk voor rolstoelen en daarom zeer geschikt voor deze leuke activiteit.

De gidsen willen het maximum deelnemers beperkt houden tot vier. U kunt deelnemen met een elektrische rolstoel of samen met iemand die de rolstoel kan duwen. Na afloop is er de mogelijkheid om nog iets te nuttigen bij Polderzicht. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht via het contactformulier hieronder.

De excursie start vanaf de parkeerplaats aan de 3e Barendrechtseweg te Barendrecht om 11 uur.

De Barendrechtse Zuidpolder is een betrekkelijk nieuw natuur- en recreatiegebied. Het is zo’n 170 hectare groot. Groot genoeg om een flinke wandeling te maken. Het is nu genieten van de vele wilde planten die er in bloei staan en de weidevogels. Fietsers en wandelaars maken graag gebruik van het pad op de dijk die dwars door de Zuidpolder voert. Vanaf de dijk heeft men een mooi uitzicht over het gebied. Deze oost-west verbinding staat garant voor maximale afwisseling omdat de kavels noord-zuid gericht zijn en hebben elk een eigen bestemming gekregen. Zo ziet men op korte afstand een bosstrook, bloeiend grasland, rietvelden en in de verte zien we de kerktoren van Heerjansdam.

Het gebied maakt tevens deel uit van Klimaatbuffer IJsselmonde met de mogelijkheid om tijdelijk water op te vangen. Dit wordt met de toenemende droogte in de huidige en toekomstige zomers steeds belangrijker.

    (verplicht)

    [recaptcha]