Nachtvlindernacht in het Reijerpark

Pauwoogpijlstaart

Op vrijdag 1 juli 2022 doet de Natuurvereniging mee aan de Nationale Nachtvlindernacht. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in de wondere wereld van de nachtvlinders.

Met behulp van felle lampen proberen we nachtvlinders naar grote witte doeken te lokken. Hier kunt u ze mooi van dichtbij bekijken. Het is leuk voor jong en oud!

U zult verbaasd zijn over de diversiteit van nachtvlinders in kleur, vorm en grootte. We zitten middenin de soortenrijkste periode van het jaar. Een grote diversiteit aan bloemen staat in bloei waar veel vlinders nectar kunnen vinden. Er zijn veel meer soorten nachtvlinders dan dagvlinders. Dat komt doordat de soorten veel meer gespecialiseerd zijn op bepaalde planten. De rupsen hebben specifieke waardplanten of als vlinder halen ze nectar uit bepaalde plantensoorten.

Tijdens deze avond krijgt u uitleg over het leven van de nachtvlinders en hoe u ze kunt herkennen. Naast de nachtvlinders zullen ook andere insecten naar de doeken komen. En misschien komen daar dan wel weer vleermuizen op af. Kortom, het belooft een verrassende avond te worden in het nachtleven van het Reijerpark.

Net als voorgaande jaren staan we bij het NME-centrum ‘De Groene Draak’ in het Reijerpark te Ridderkerk. Tussen 21.45 uur en 00.00 uur is er vrije inloop.

De hele avond is de gelegenheid voor een kopje koffie, thee of limonade.

Zie voor meer informatie:

https://www.vlinderstichting.nl/nachtvlindernacht