Lezing Otters door Addy de Jongh

Op donderdagavond 04 juli 2024 komt Addy de Jong naar Ridderkerk om een presentatie te geven over otters.  Addy is werkzaam bij Stichting Otterstation Nederland en is Nederlands vertegenwoordiger bij de IUCN/SSC Otter Specialist Group. Een kenner bij uitstek dus!

De otter is in Nederland bezig met een heuse comeback. Na een herintroductie in 2002 zwermt de otter al aardig uit over Nederland. Helaas is er nog kortgeleden een dode otter op de oprit van de Van Brienenoordbrug gevonden. Dus ook in de Rijnmond zijn otters aanwezig.

Het zijn lastig waar te nemen dieren. Dit komt natuurlijk ook omdat zij voornamelijk s ’nachts actief zijn. In rustiger gebieden kunnen zij ook overdags te vinden zijn. De otter leeft solitair. De vrouwtjes ontfermen zich over de jongen. Otters zijn uitstekende zwemmers, maar kunnen ook flinke afstanden lopend langs de oevers door brengen.

Er is genoeg te vertellen over dit fascinerende dier.

Lezingen kunnen weer plaats vinden in het NME-Centrum De Groene Draak aan de Kastanjelaan. Een tijd lang bezet door de opvang van konijnen, die in het NME-Centrum in quarantaine moesten, maar de hokken zijn opgeruimd en er is weer plaats voor lezingen en andere activiteiten vanuit de Natuurvereniging.

U bent welkom donderdag 04 juli vanaf 19.30 uur. De presentatie zal om 20.00 uur starten. In de pauze is er een gratis kopje koffie of thee met wat lekkers.

Kosten zijn 5 euro- en voor leden 3 euro per persoon. Graag contant betalen, er is geen pinbetaling mogelijk in het NME.

    (verplicht)

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van hart.