Jaarverslag Insektenwerkgroep

Jaarverslag Insektenwerkgroep over 2017. Afgezien van het lopen van een aantal telroutes zijn we het afgelopen jaar een aantal keer op stap geweest, samen met belangstellenden.In juni gingen we met 8 personen naar de Kampina, dicht bij Boxtel,  waar we samen met Aleid de mooie vennen rondgestruind hebben. Hier niet alleen vlinders en libellen gespot, maar ook vogels, planten, kikkers, etc.. Na afloop nog even op z’n Brabants nagepraat.

In juli gingen we naar De Kwade Hoek. Goed weer en ook hier van alles bewonderd. Volop vlinders maar ook vogels/planten (zoals Slangenkruid, Zeeaster). Met een gevarieerde groep (7 personen), met kennis van allerlei zaken, is er altijd veel te vinden.

De heren van de nachtvlinders hebben ook goede waarnemingen gedaan,
in juli in de Hooge Nesse zo’n 100 soorten!
De Nachtvlindernacht eind augustus trok ca. 30 personen.
Diverse soorten gespot, maar vooral de Buxusmot zat steeds op het doek.
Deze nacht viel samen met de Vleermuizennacht (incl. excursie).

In 2018 zullen we weer meedoen met de Landelijke Nachtvlindernacht (juni) en eind augustus weer met de Vleermuizennacht, die we dan weer combineren met de nachtvlinders. Verder gaan we 16/6 op zoek naar de Hoornaarvlinder.

 

Uiteraard volgen er nog een paar excursies, die nog in het activiteitenprogramma vermeld zullen worden. We kijken dan niet alleen naar vlinders/libellen en andere insecten. Vogels/planten etc. worden ook meegenomen. Er is altijd wel wat bijzonders te zien!

Klara