Jaarlijkse ganzenexcursie met de vogelwerkgroep

Foto: Hans Mom

Nederland is een ganzenland bij uitstek. Hoewel sommige soorten ganzen tegenwoordig het hele jaar door in ons land te zien zijn, associëren de meeste mensen deze vogels toch met de winter. En wat is er mooier dan een enorme groep Kol- en Brandganzen in het ochtendzonnetje op een half besneeuwd grasland te zien foerageren?

Zaterdag 20 januari gaan we tijdens deze auto-excursie proberen acht soorten ganzen te zien te krijgen. Hiervoor doorkruisen we de Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta. Wist u dat vogelaars uit België, Frankrijk en zelfs Groot-Brittannië naar Nederland komen om naar de ganzen te kijken.

En wie even genoeg heeft van de ganzen kan ook zijn of haar hart ophalen bij de steltlopers, kustvogels of eenden die we tegenkomen. Wat te denken van Paarse Strandlopers bij de Brouwersdam, Kleine Zilverreiger in de Prunjepolder of Rosse Grutto’s bij Stellendam?

We verzamelen om 08.00 uur bij het NME-Centrum in Ridderkerk (Kastanjelaan 27). Hier is een grote parkeerplaats waar u uw auto kunt achterlaten. Door te carpoolen proberen we het aantal auto’s te beperken, zodat we elkaar niet kwijtraken op de polderweggetjes. Als u meerijdt denk dan ook aan de hoge benzinekosten voor de chauffeur en betaal met elkaar mee. Aan het eind van de middag, zo rond 17.30 uur verwachten we weer terug te zijn.

Vergeet niet om een lunchpakket mee te nemen met eventueel warme drank.

Trek warme kleding aan. In de polders bij de kust is het altijd een graadje kouder en je staat ook geruime tijd stil bij het vogelen.

Graag even aanmelden, want er kunnen 16 personen mee deze dag.

    (verplicht)

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van ster.