Het mooie vogelwoordenboek

Tijdens de lockdown heeft schrijver Toine Achternach een boeiende lezing gegeven via internet voor onze vereniging over zijn boek: ‘Baardman & Boterkontje, de vogel en zijn naam’.

Nu heeft hij een nieuw boek uit waar hij graag over komt vertellen. Zijn tweede vogelboek heet ‘Het Mooie Vogelwoordenboek’ en gaat natuurlijk over vogels, maar ook over taal. Als gepassioneerd vogelaar en taalliefhebber heeft hij interesse in onder andere het vogeljargon, vergeten vogelnamen, maar ook nieuwe woorden over dit onderwerp. Bijvoorbeeld:

Wat is een geitenmelker? Waar zit de gonysvlek? En van wie profiteert een pelagische kleptoparasiet?

Ook zijn persoonlijke vogelervaringen komen aan bod.

Alles verteld op een luchtige, grappige maar zeker ook informatieve wijze.

Het zal een feest van herkenning worden voor de ervaren vogelaars en voor de beginnende vogelaar een leuke lezing over de vogel en haar naamgeving. Taalliefhebbers komen zeker ook aan hun trekken deze avond. Eigenlijk gewoon een leuke lezing voor iedereen.

De lezing is op donderdagavond 21 maart in het bezoekerscentrum ’t Weetpunt aan het Develpad 169, 3335 AR in Zwijndrecht. Inloop vanaf 19.30 uur. De lezing start om 20.00 uur en de avond duurt ongeveer tot 22.00 uur. Na afloop van de lezing is er ruimte om wat vragen te stellen en Toine zal een aantal exemplaren van het boek meenemen voor de verkoop.

Kosten zijn 5 euro per persoon en kunnen graag contant bij aanvang worden afgerekend bij binnenkomst. Er is helaas geen mogelijkheid tot pinbetaling. In de pauze staat een kopje koffie of thee met wat lekkers klaar.

Aanmelden voor deze lezing graag via onze website. Er zit een maximum aan de aanmelding.

    (verplicht)

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van sleutel.