Fietsexcursie door de klimaatbuffer IJsselmonde en de Blauwe Verbinding

Gaatkensplas
Gaatkensplas

Deze excursie is volgeboekt. Het is niet meer mogelijk u aan te melden.

Op zaterdag 22 oktober organiseert Natuurvereniging Eiland IJsselmonde een fietsexcursie door de klimaatbuffer IJsselmonde en de Blauwe Verbinding van ca. 20 km. Deelname is gratis maar aanmelden via het contactformulier is verplicht. De start is bij de parkeerplaats Zuidpolder nabij de rotonde tussen de Boezemweg en de Leedeweg in Barendrecht om 14 uur.

De fietsroute leidt door prachtige gebieden met meerdere functies. De twee natuurgidsen zullen regelmatig afstappen om uitleg te geven over het gebied met aandacht voor de aanwezige flora en fauna.

De klimaatbuffer is aangelegd om water op te kunnen slaan in periodes met heel veel regen en om zoet wateropslag in het gebied te hebben in tijden van extreme droogte. De klimaatbuffer IJsselmonde omvat het gebied van de Zuidpolder in Barendrecht en de Koedoodzone in Rhoon, een afstand van circa 7.5 km.

De Blauwe Verbinding is bedoeld om schoon water richting Rotterdam te laten stromen. Zowel de klimaatbuffer als de Blauwe Verbindingen hebben als extra functie dat er ruimte is voor recreatie en natuur.