Excursie Tenellaplas – Oostvoorne

Op zaterdag 29 april gaan we met de natuurvereniging naar de Tenellaplas. De Tenellaplas is een bijzonder natuurgebied gelegen midden in de duinen en bossen van Oostvoorne. Rondom de plas bevindt zich een heemtuin waar rond de 300 plantensoorten voorkomen, waaronder meerdere soorten orchideeën en ook parasieten als maretak en paarse schubwortel. Verder bijvoorbeeld kievitsbloem, duifkruid en bosplanten als vogelmelk en bosanemoon.

De tuin kent een grote afwisseling aan levensomstandigheden voor planten: van nat naar droog en van voedselrijk naar voedselarm. Daardoor vindt men op elke plek van de heemtuin weer een ander type planten. En dit trekt op zijn beurt weer een grote variëteit aan van vlinders, libellen en vogels.

De excursie wordt gegeven door Johan Baks, lid van de plantenwerkgroep en IVN natuurgids. Duur van de excursie is ongeveer 2 uur. Maximaal 15 deelnemers. Parkeren kan op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum.

We spreken om 10.00 uur af op de parkeerplaats bij het NME (Natuur Milieu Educatief Centrum), Kastanjelaan 27 of 11.00 uur bij de ingang van het Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a Rockanje

Aanmelden voor deze excursie is verplicht. Deelname is gratis.

Bij je aanmelding graag vermelden of je met eigen vervoer rechtstreeks gaat of dat je mee wilt rijden of mensen mee kunt nemen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.