Beverpresentatie door Jaap Nispeling met excursie

Op donderdag 08 februari zal Jaap Nispeling een presentatie geven over de bever op het Eiland van IJsselmonde. Deze keer wordt uitgeweken naar bezoekerscentrum ‘De IJsvogel’ in Rijsoord.

Jaap is de beverexpert van onze vereniging. Hij is al jaren bezig met het observeren, fotograferen en filmen van de activiteiten van de bevers. 

De bevers zijn naar ons land gehaald om voor meer variatie in de natuurgebieden te zorgen. Als er door de mens niet wordt ingegrepen ontstaan er langs de rivieren dichte bossen van slechts enkele boomsoorten. Met het gegraaf en geknaag zorgt de bever voor meer afwisseling.

Bevers zijn flinke dieren. Ze wegen ongeveer 25 tot 30 kilo en meten van kop tot staart 1 meter en 30 centimeter. Die laatste 30 centimeter bestaat uit de platte staart, waarmee ze een flinke klap op het water kunnen geven om soortgenoten te waarschuwen als er gevaar dreigt.

In de zomer slapen de dieren meestal buiten. Hun menu bestaat uit een grote verscheidenheid aan waterplanten. In de winter slapen ze in een burcht en eten graag de bast van bomen. Een enkele bever is in staat per jaar vierduizend kilo hout om te knagen. Dat zijn heel wat bomen!

De presentatie start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Koffie, thee met wat lekkers en limonade  zijn te koop aan de bar van het bezoekerscentrum.

Leden betalen 3 euro voor deze presentatie en niet leden 5 euro.

Er is geen pinbetaling mogelijk, dus met cash betalen voor deze presentatie.

Graag aanmelden via onderstaand contactfomulier, dan weten wij hoeveel mensen er naar de presentatie gaan komen.

Tot ziens bij De IJvogel, Waalweg 9a, 2988 CH  Ridderkerk. Er is een eigen parkeerterrein aanwezig achter het parkeerterrein van restaurant Ross Lovell.

    (verplicht)

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van huis.

    Op zaterdag 10 februari volgt dan een wandeling door de Gorzen onder leiding van Jaap. Hij hoopt dan op wat leuke ontmoetingsmomenten met de bevers uit het gebied. We starten om 09.30 op de grote parkeerplaats van de Gorzen.

    Deze excursie is volgeboekt. U kunt zich niet meer opgeven.