Crezée Polder – avondexcursie

Op woensdagavond 26 juli geven de broers Jeroen en Rene van der Giessen een excursie in de Crezée Polder in Ridderkerk. Rond deze tijd zijn in deze polder vogelsoorten als de grutto, kemphaan en meerdere steltlopers terug uit hun broedgebieden om in dit voedselrijk getijdengebied op te vetten voor hun vertrek naar het zuiden. Daarnaast broeden er ook flink wat vogels in de polder zelf. Er zijn dus genoeg vogels te zien. De Crezée Polder is ook een gebied waar veel vogels langstrekken, dus wie weet vliegt er een zeearend over of komt de visarend een visje vangen.

Bent u nieuwsgierig en wilt u graag vogels van dichtbij zien, dan begeleiden de broers u graag een aantal uurtjes door dit gebied.

Zij starten om 18.30 uur vanaf de zuidkant (de kant van de A15) Oostmolendijk (bij P1 op de kaart). Daar is ook een parkeergelegenheid. Jeroen en Rene beschikken over telescopen waarmee ze de vogels mooi dichtbij in beeld kunnen brengen. Vogels kijken zonder verrekijker is erg lastig, dus als je er een hebt, neem hem dan mee.