Wild&Green: Slootjesdag

Op woensdagmiddag 12 juni 2019 organiseert de Natuurvereniging Eiland IJsselmonde slootjesdag voor kinderen. De activiteit vindt plaats achter de recreatieboerderij De Kleine Duiker aan de 3e Barendrechtse weg 511 te Barendrecht.

Ga op zoek naar de geelgerande watertor, ontdek wie er zonder ijs kan schaatsen en probeer de snelste zwemmer van de sloot te vangen. Het kan allemaal tijdens de jaarlijkse Slootjesdag. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot)ouders waterdiertjes vangen en waterproefjes doen.

Tijdens de Slootjesdag kan je op 12 juni van 14:00 – 16:00 uur in de Zuidpolder waterdiertjes vangen. Let op! De locatie ligt midden in de Zuidpolder, vlak bij de Galloways. Kom zo veel mogelijk op de fiets.

Meewerken aan wetenschappelijk onderzoek

Waterdiertjes vangen is niet alleen leuk om te doen, tijdens de Slootjesdagen help je ook mee de waterkwaliteit te onderzoeken met behulp van citizen science. Iedereen kan de waarnemingen vastleggen op het speciale telformulier en invoeren ivn.nl/slootjesdagen. Je ziet dan gelijk wat de score van je slootje is! Met de resultaten brengen wetenschappers van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in kaart hoe gezond Nederlandse slootjes zijn.

Aanmelden via dit contactformulier:

    (verplicht)

    [recaptcha]